Belachelijk goedkooop en snel en simpel te maken.
Ik maak er altijd twee tegelijk (evt. invriezen)
Neem 2 taartbodems (liefst van Super de boer a 0.69 p.st.)
3 pakjes houdbare slagroom (a 200 gr.)van de Aldi! a 0.55 p.st.
1 bakje verse roomkaas (200 gr.), ja alweer van de Aldi 0.45 ct.
200 gr. witte basterdsuiker
2 Jonkerfris vlaaivulling (aarbei en/of kers 0.99 ct bij C1000)
Slagroom (wel uit koelkast) zonder suiker kloppen, dan de roomkaas (even iets roeren in het bakje dan erbij) en dan nog de basterdsuiker er door mixen. Op de bodems verdelen, in de koelkast zetten en later nog de vlaaivulling er over.
Liefst een dag van te voren maken dan is het allemaal lekker ingetrokken.
Vroeger maakte ik zelf de cakebodems (zonder boter) maar doe het nu tegenwoordig zo, wel zo snel.
(bloggen kost ook tijd tenslotte)
En als je dan toch zo voordelig bezig bent, loop dan even de tuin in voor een bloempje of takje, zet het in een vaasje van de rommelmarkt en je kunt trots op jezelf zijn!
Allemaal hele fijne Pinksterdagen toegewenst,
groetjes Petra
26 opmerkingen:
So good Petra....delicious.
Have a nice weekend,
Cecilia
Ha Petra,
Bij ons zijn ze er ook zo dol op, zelf koop ik altijd een pak, maar nu ik lees hoe jij dat doet, zal ik het de volgende keer ook es zo proberen.
Met verkruimelde bastognekoeken, schijnt ook heel lekker te zijn.
Fijne dagen, groet Stina
Wil je deze post wel even heel snel verwijderen ha ha...ik ben stapel op monchou en alleen het zien van je overheerlijke taart al....mmmm! Dat eerste van mij is een grapje natuurlijk....oohhh, wat is dit lekker zeg!
Een heel fijn Pinksterweekend! Lieve groet, Ingrid
Oh dat ga ik zeker eens proberen!! Dat moet zelfs ik wel kunnen met mijn "kookkunsten"!
Bedankt voor de tip en ook een heel fijn weekend! lieve groet, Erna
Jasses, wij hebben hier geen Aldi's, C1000's en Super De Boers ... dan maar wachten tot we deze winter weer in het noorden zijn. Bedankt voor het recept! Groetjes, @nne
Als ik dit maak, voor bijv. een feestje, dan is de taart binnen 5 minuten verdeeld,en op...
Zo lekker!!
Goed, zonnig weekend.
Cobi
Hoi.................lekkerrrrrr Petra.........als jij nou koffie zet.....kom ik eraan,...........hahahahhah!!
Een heel fijn gezellig ZONnig lang weekend lieve groetjes Ria.....
Haha, kost niks........kost mij in ieder geval weer een kilo op de weegschaal ;-)
Groetjes Hennie
Oeiiii, zit sinds dinsdag bij de weight watchers en nu zie ik hier niet alleen een overheerlijke taart voorbijkomen maar ook nog eens het recept ervan.....
Nou toch bedankt hoor. Ik sla het even op op de harde schijf en als ik me dan niet meer kan beheersen ga ik hem uitproberen.
Fijne zonnige dagen toegewenst,
Lieve groet van Ester
Oh, en het is zo lekkerrrr.
fijn pinksterweekend, lieve groet Lia
mmmmm, lekker en goedkoop, geeft toch een voldaan gevoel of niet
smul ze meid !
Groetjes Yvon
Hmmm genieten..en nog lekker ook! Met als extra wat overgehouden centjes. Hoe simpel kan het zijn.
Geniet er van..ik zou zo aan willen schuiven. Ben bang dat je die tweede taart dan niet in kan vriezen. Gezien er meer kapers op de kust zijn;-)
Fijn pinksterweekend.
Lieve groetjes Helena
Het ziet er heerlijk uit, ik houd dit zeker in gedachten.
Fijn weekend, groetjes
Mmmmmmm....heerlijk Petra, je zal het niet geloven maar ik heb vanmiddag ook een MonChoutaart gemaakt en ook een appeltaart gebakken. Voor morgen want dan krijgen we visite, misschien neem ik er ook nog wel een foto van. De jouwe ziet er heerlijk uit.
Fijne Pinksterdagen.
Lieve groet, Mea
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHHHHH... wat doe je me aan... (ben aan de lijn en deze taart.... aarch)
Oh heerlijk zeg, een vriendin van me maakt het ook altijd met verjaardagen, echt smullen!!
Een hoop lol, en het kost geen drol ;-))
Ik ga het ook maar eens doen, maar eerst ga ik morgen een lekkere kwarktaart maken, zijn we ook zo dol op!!
En morgen wat fluitekruid plukken voor in de tuin, staat zo gezellig.
Fijn weekend, groetjes Hilde
Lieve Petra,
Je Mon Chou taart ziet er heerlijk uit! Echt waar!
xx
Greet
PS Dank je van harte voor je berichtje op mijn blog en voor de tip van de David Austen site!!! Heb hem onmiddellijk aan mijn favoriten toegevoegd! Je bent een schat!
Mjam! Dat ziet er lekker uit zeg.
Hallo Petra,
bedankt voor je reactie op mijn nieuwe blog.
En leuk ook dat je me gaat volgen.
Ik volg al enige tijd een aantal blogs dus ik dacht...probeer het ook eens. Heb nog geen idee hoe alles werkt maar dat komt vanzelf wel.
Fijne zondag verder,
Anita
Dat is nog is genieten!
I love your blog. I particularly love your header picture (kitchen).
Het ziet er heel erg goed uit! De presentatie doet ook veel, vind ik altijd.
Ik bak de vlaaibodems altijd zelf. Vind die met gist toch het lekkerst! Ik maak altijd een gedeelte aan en wat over is stop ik in de vriezer. Als ik dan een portie eruit haal om een vlaai te bakken, kan ik er meestal wel een paar kleine vlaaitjes nog van bakken. Want terug in de vriezer als het eenmaal ontdooit is, dat gaat niet. Ik doe er met bakken al banketbakkersroom op.En die kleintjes doe in de diepvries en als de nood aan de man komt, haal ik ze er uit, ze zijn zo ontdooid. Daar gebruik ik dan Jonker fris voor!!Alleen de kersen vinden wij lekker.
Zo heeft ieder zijn ding, toch!
Ik hoop dat jullie hem lekker opgesmikkeld hebben.
Oja, die aardappels in pot.....denk je dat dat wel zou mogen?? Wist het helemaal niet,dat het niet mag!!!
Groetjes en een heel fijne dag!
Happy new week Petra,and thank you for visiting me
Hugs
Dank je wel voor je lieve berichtje!
De monchou taart is trouwens een groot succes, heb ingrediënten in huis, dit weekend weer zo'n heerlijk taartje, genieten van kleine dingen hè...heel belangrijk!
Liefs Hilde
Hallo Petra,
Ik heb me zojuist als volger van je blog aangemeld, je hebt een leuke blog en biedt mij ook inspiratie bij het restylen van mijn koloniale interieur naar een landelijk interieur.
Tot blogs,
Groet,
Jeanette
Wat ziet dat er lekker uit. Dat is echt genieten en wat een mooie foto's.
Ga je vanaf nu volgen.
warme groet,
Marianne
Een reactie posten